• H E M
  • O M   M I G
  • R E C E P T

            K A T E G O R I E R

    • Glutenfritt
    • Laktosfritt
    • Veganskt
    • Vegetariskt
    • Sött
    • Grönt är skönt
    • Smoothies
    • Sallader
    • Avokadomania

    •       M Å L T I D E R

    • Frukost
    • Lunch
    • Middag
    • Mellanmål
  • G L U T E N F R I T T
  • L A K T O S F R I T T
  • V E G E T A R I S K T
  • S Ö T T
  • I N S P I R A T I O N


Den bästa gröna smoothien någonsin



 
Efter valborgshelg, dansföreställningar, jobb och uppsatsskrivande i vad som känts som oändlighet börjar livets bitar falla lite bättre på plats, och inspirationen till inlägg likaså. Har faktiskt en nästan proppfylld inläggsbank för närvarande efter min frånvaro här på bloggen (som ju blivit mitt nya favoritställe att hänga på - har saknat er!), så väljer därför ett inlägg jag påbörjade för några veckor sedan men inte hann göra klart, om något av det bästa jag vet: avokado-och spenatsmoothie!
 
 
Här har ni den: den bästa, godaste och vackraste gröna smoothien någonsin. Lite på mig, den är fantastiskt god och fylld med massa nyttigheter! Men låt inte spenaten skrämma dig! Det enda skrämmande med den här smoothien är hur skrämmande snabbt den försvinner. Ha!
 
Jag varnar dock mina kära studentvänner: Den må vara vänlig mot såväl magen, smaklökarna och själen, och är ju ett sant ögongodis med sin fina färg, men lite mindre vänlig mot plånboken är jag rädd. Avokado, färsk spenat, mango och färskpressad äppeljuice är alla dyra råvaror. Jag har dock, vill jag påpeka, aldrig varit missnöjd med ett enda glas och riktigt njuter av varje sipp (och får en så oerhört trevlig illgrön mustach efteråt, och ibland även på nästippen efter behovet att slicka glaset rent). Kan det bli bättre?
 
 
Receptet kommer i första hand från Maria Wirén som är grundaren till Naked Juice Bar. Hennes fantastiska kokbok Juices, smoothies & sunshine foods kom att hamna min ägo för några år sedan och jag älskar denna kokboken! Har testat nästan alla smoothies såväl som rawfood-bollarna. Önskar jag hade såväl en juicecentrifug som en rejäl matberedare så jag kunde göra mer juicer och rawfood, men det blir ju svårt när man bor som jag gör, haha. Något att skriva på önskelistan inför min inflyttningsfest till min första riktiga egna lägenhet. *drömmer mig bort*
 
Receptet ovan är till ett glas. Jag har dock valt att utveckla receptet från Marias version i boken. Där används endast en halv avokado, men jag tyckte det var så trist att lägga tillbaka den andra halvan in i kylan med ett förbestämt öde att torka till sin bruna död och har sedan dess kommit att uppskatta den krämigare texturen väldigt mycket! Tips om du väljer att dubbla receptet är ju därmed att dubbla alla ingredienser förutom just avokadon, och spara lite pengar! En läskande och smakrik smoothie utlovas ändå. 
 

0   K O M M E N T A R E R
P U B L I C E R A T :   07 MAY 2017
P O S T A T   I :   A V O K A D O M A N I A,   F R U K O S T,   G R Ö N T,   L A K T O S F R I T T,   M E L L A N M Å L,   S M O O T H I E S,   V E G A N S K T



     

     
     
     N A M N :
            K O M   I H Å G   M I G ?
     E - P O S T A D R E S S : (publiceras ej)
     
     U R L   / /   B L O G G A D R E S S :
     
     K O M M E N T A R :