
Jag är tillbaka från Almedalen övertrött och med en mage smått i obalans, men så lycklig. Vi hade en fantastisk vecka. Ni kan läsa mer om den här.
Som nämnt innan: i Almedalen lever man i princip på tre saker: 1) Mackor i överflöd, 2) Kaffe i megasuperüber överflöd och 3) rosévin. I ett nötskal. Så magen har väl mått så där, om jag ska vara ärlig. Har helt enkelt skitit totalt i allt vad laktos och gluten innebär och ignorerat alla matpreferenser för att inte svälta eller spendera en förmögenhet på dyr Visby-mat. Förutom löken. Den har jag strängt hållit mig borta ifrån eftersom jag vet att den inte endast leder till gaser och hård mage utan även jobbiga magsmärtor. Så här har vi lite bilder från veckan!

En rejäl cappuchino på tåget uppåt Stockholm i fredags. Så välbehövd inför en resdag på totalt 20 timmar. // Alkoholfri drink söndagkväll på ett nyfunnet favoritställe i Visby: Krönet!

Jag och min fina vän Björn på Krönet, med den här fantastiska vyn över hela Visbys kust. Så vackert.

Typisk mat på seminarium: fralla med ost och grönsaker, kaffe och juice/smoothie. TCO-landet på Strandgatan 19 strax nedanför Almedalsparken hade lätt bästa utbudet av mat och kaffe under hela veckan. Hela dagarna kunde man gå dit och göra sin egen våffla OCH de hade till och med en gluten-och laktosfri smet och laktosfri mjölk samt iKaffe från Oatley. Applåder!

Tog en ytterligare trip till Krönet senare i veckan för en kaffe och för att njuta av utsikten i det fantastiska solskenet.

Och en gång till den sista kvällen med min kusin Cajsa som också befann sig i Almedalen under veckan.

Cajsa testade en GT med inslag av gurka och lime, och jag testade deras Cava Sangria. Wow, så nice.

Kolla det här stället?! Känns som man är utomlands ju. // På ett seminarium med Naturskyddsföreningen serverades vego/veganska burgare och Oatley-dryck. Kunde dessvärre inte käka burgaren eftersom den var fylld med rå rödlök i som en röra. Men havredrycken var god, med smak av jordgubb och fläder. Tips!

Det här fantastiska stället heter Supper, och finns även i Stockholm och Åre. Glömde självfallet att fota våra otroliga drinkar och maten men inredningen och feelingen talar nästan för sig själv. Jag och Cajsa tog en långmiddag här under torsdagen för att catcha upp lite. Vi åt majskolvar med lite het chilitouch, sötpotatispommes med parmesanost, högrev med inslag av choklad som serverades med en riktigt nice smörig kräm och majschips och sen som en 'köttsallad' med olika melonsorter. Ljuvligt!

Sista kvällen innan jag och gänget skulle ta färjan hem möttes jag och Cajsa upp igen och denna gången för att käka franska galetter och crêpes på ett jättegulligt favvoställe i Visby, Crêperie & Logi. Jag åt en galette (alltså matcrêpe, kan man säga) med chevré, ruccola, mandlar, emmentalerost och parma. Cajsa åt skagenröra med löjrom och spenat.
Till detta tog vi varsitt glas prosecco!

Okej, crêpes. Franska, helt undebara pannkakor. Blir det bättre? Cajsa tog en med kardemumma och vaniljglass som doftade kanelbulle, och jag en Gotlandsklassiker: saffransglass, salmbärssylt och grädde. Helt SJUKT gott. Sen rullade vi fram på Visbys gator i solnedgången, haha.
Maten i Visby och på Gotland är helt otrolig. Här ligger några av mina absoluta favoritrestauranger. Väldigt kul att jag fick tid att besöka två av dem! Och äta något annat än bara bröd och dricka något annat än kaffe, haha. Men tror nog jag får köra på en gluten-detox de kommande dagarna för att få magen åter i balans.
Nu ska jag ta mig en skål jordgubbar med mjölk innan läggdags. xx
0   K O M M E N T A R E R P U B L I C E R A T :   11 JULY 2017
P O S T A T   I :   V A R D A G
